-->

Frank Duboccage voorspelt: “Vanaf dan krijgen we een nazomerse periode"

Frank Duboccage voorspelt: “Vanaf dan krijgen we een nazomerse periode
Woensdag 1 September 2021 - 17:00   I   Foto: Photonews   I  

De voorbije dagen kregen we droog weer voorgeschoteld met af en toe opklaringen, terwijl de temperaturen niet hoger gingen dan 21 graden. Volgens Frank Duboccage worden de komende dagen heel wat beter. De VTM-weerman spreekt zelfs van een nazomer.

Vandaag wordt er eleidelijk drogere lucht aangevoerd en wordt het zonniger en wat warmer. In het zuiden van het land is het zonnig maar in de noordelijke helft van het land zijn er nog steeds meer wolkenvelden. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden.

“Maar vrijdag wordt een dag om naar uit te kijken”, zegt Frank Duboccage aan HLN. “Het wordt een zonovergoten vrijdag zelfs met maxima tot 22 graden. Ook het weekend ziet er niet slecht uit. Er is een heel kleine kans op een bui, voornamelijk op zondag, maar voor de rest gaan we zon en wolken krijgen.”

Nazomerse periode

Voor volgende week geven de meeste weercomputers aan dat het nazomers zal worden. “Met zowel maandag, dinsdag áls woensdag droog weer, zonnige perioden en toch wel heerlijke temperaturen van 24 en 25 graden”, aldus Frank. “Het is allemaal nog een beetje lange termijn en afwachten, natuurlijk, maar het zou dus kunnen dat we volgende week kunnen spreken van een nazomerse periode.”

TAGS  I  Frank Duboccage  I  VTM