-->

Komiek Kamal Kharmach haalt fors uit: “Zo krijg je jongeren die met een wapen naar school trekken”

Komiek Kamal Kharmach haalt fors uit: “Zo krijg je jongeren die met een wapen naar school trekken”
Zondag 10 Oktober 2021 - 12:00   I   Foto: Instagram   I  

De zaak rond Jules V. uit Kortrijk laat niemand in België onberoerd. De politie zette een zoekactie op poten nadat de 18-jarige verdacht werd van schooldreiging. Jules V. blijkt al jaren mentale hulp nodig te hebben, maar zijn ouders kregen geen gehoor.

Kamal Kharmach weet hoe frustrerend het moet zijn voor de ouders van Jules V. Ook in zijn familie kennen ze de problemen: zijn 13-jarig nichtje kent ook mentale problemen. Maar volgens de komiek is het aan de politiek om een oplossing te vinden. ”Twee jaar wacht mijn nichtje op hulp. Ook al deed elke zorgverlener, dokter en jeugdrechter zijn uiterste best, het systeem maakte de situatie erger dan ze was”, zegt Kamal in Het Laatste Nieuws. 

"Ouders moeten het maar oplossen"

“Mijn nichtje heeft al meer politie, meer tralies en meer rechtbanken gezien dan goed is voor een kind van 13”, vervolgt hij. “Dat is ook niet bevorderlijk voor haar genezing, maar in Vlaanderen is dat 'normaal'. Ouders moeten het maar oplossen.” 

“Maar we laten ouders toch ook geen gebroken benen pleisteren?”, klinkt het verbouwereerd. “Als je een geïnfecteerde wonde pas na zes maanden verzorgt, moet je amputeren. Zo krijg je op de duur een 18-jarige die met wapen naar een school trekt. Als daar in Kortrijk slachtoffers waren gevallen, had de overheid bloed aan haar handen kleven”, besluit hij.

TAGS  I  Kamal Kharmach  I  shownieuws  I  Jules V.