-->

Frank Deboosere meldt somber nieuws: “Dan gaat het vriezen”

Frank Deboosere meldt somber nieuws: “Dan gaat het vriezen”
Zaterdag 9 Oktober 2021 - 16:00   I   Foto: VRT   I  

Vandaag was het doorheen de dag nog mooi oktoberweer met een aangenaam zonnetje en temperaturen rond de 17 graden. Frank Deboosere waarschuwt echter dat het komende nacht heel wat frisser zal worden.

“Vannacht in eerste instantie helder sterrenweer met misschien een paar hoge wolkensluiers. Maar zeker in het tweede deel van de nacht ontstaat er opnieuw nevel en mist. Die zal meer algemeen zijn dan de voorbije nacht het geval was en de minima zijn met -2 tot 5 graden echt wel aan de frisse kant.”

“Ook aan de grond in de Kempen en in het oosten van het land zou het op verschillende plaatsen al licht kunnen vriezen”, aldus Frank. “Als er dan nevel en mist opduiken, dan zou die wel eens kunnen aanvriezen.”

Zondag, maandag en dinsdag

Zondag kan het lokaal lang duren voordat de zon er doorkomt. De temperaturen gaan dan richting de 16 graden. “Maandag komen we terecht in lichte wisselvalligheid met wolken, opklaringen en lokaal een aantal buien”, klinkt het. Dinsdag is er duidelijk meer bewolking. “Dan valt de regen ook een stuk harder en klimmen de temperaturen niet hoger dan 13 graden.”

TAGS  I  Frank Deboosere