Maandag 18 Oktober 2021 - 09:30   I   Foto: SBS  I   door Redactie

Bijzonder slecht nieuws over Delphine Lecompte

Bijzonder slecht nieuws over Delphine Lecompte

De 43-jarige Delphine Lecompte vertelt in haar column in Humo openhartig over de depressie die haar zes maanden geleden overkomen is. De schrijfster neemt al vier maanden antidepressivum. Daardoor voelt ze zich nu beter.

"Ik woon in een piepklein huurhuisje, maar ik slaagde er niet meer in om mijn minuscule tafelblad af te vegen. Sommige dagen vond ik de gedachte om op te staan en mijn kousen en nog andere kledingitems aan te trekken ondraaglijk. Veel te ambitieus. Ik huilde constant. Ik kon me niet meer concentreren", aldus Delphine Lecompte.

Ze stelt dat de samenleving lelijke mensen uitsluit. “Het is lastig om lelijk te zijn. Enkel mijn moeder vindt dat ik een mooi gezicht heb. Vroeger dacht ik dat mijn neus de grote dader was, dat het mijn neus was die mij zo afgrijselijk maakte, maar het zijn ook mijn dunne lippen, mijn droge huid en mijn onbevallige kaakstructuur.”

Alcoholvergiftiging

Vorig jaar had ze ook nog een alcoholvergiftiging. “Op Hemelvaartdag 2020 vond ik het een goed idee om om zeven uur ’s ochtends een driekwart fles gin te drinken in een halfuur tijd. Ik ben in een soort van coma gesukkeld, ze hebben me met de ambulance moeten wegvoeren, het was de derde keer in zes maanden tijd dat ik op de spoed belandde. Ik heb me toen laten opnemen voor ontwenning.”

TAGS  I  Delphine Lecompte