VTM-journalist Karel Lattrez heeft nieuws: "Als dat gebeurt, worden de coronaregels weer verstrengd" Royalty
Royalty

VTM-journalist Karel Lattrez heeft nieuws: "Als dat gebeurt, worden de coronaregels weer verstrengd"

VTM-journalist Karel Lattrez heeft nieuws: "Als dat gebeurt, worden de coronaregels weer verstrengd"

Nu de coronacijfers weer stijgen pleit biostatisticus Geert Molenberghs voor het verstrengen van de maatregelen. Hij wil de mondmaskerplicht om meerdere plaatsen weer invoeren. Ook wil hij het Covid Safe Ticket in Vlaanderen invoeren. Hoe denkt de politiek erover?

Wel, er hoeven niet meteen verstrengingen verwacht te worden. Dat zegt VTM-journalist Karel Lattrez. Vlaanderen is niet van plan om te verstrengen. "Die Vlaamse regering heeft ook nog maar goed twee weken geleden beslist om de coronapas niet breder te gaan invoeren, zoals dat wel in Brussel (en ook in Wallonië, red.) het geval is", aldus Lattrez.

"Ze hebben heel veel schrik dat als je die regels te snel en te vaak gaat veranderen, dat er dan te veel onduidelijkheid is en dat mensen er niet meer in zullen gaan geloven. Voorlopig denkt men dus niet aan die coronapas.”

Er is echter wel een maar. "Als er meer zieken zullen zijn door de klassieke griep en mensen in het ziekenhuis belanden, met ook misschien wat coronabesmettingen, kan er mogelijk veel druk ontstaan in de ziekenhuizen. En dan moet men er misschien tóch over nadenken om de regels te verstrengen. Maar je hoort het, dat is heel veel ‘als’. Zover zijn we absoluut nog niet.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws