-->

VTM zwaar onder vuur na eerste aflevering ‘De Sterkste Handen’: “Zo hypocriet van jullie”

VTM zwaar onder vuur na eerste aflevering ‘De Sterkste Handen’: “Zo hypocriet van jullie”
Woensdag 27 Oktober 2021 - 15:00   I   Foto: VTM   I  

Gisteren zond VTM de eerste aflevering uit van ‘De Sterkste Handen’. Hierin nemen 10 kandidaten het 8 weken lang tegen elkaar op in telkens 1 vakgebied. In de eerste aflevering was dat de bouw. Eén kijker riep de zender achteraf op het matje.

“Ik ben totaal verward, VTM”, schreef die op de sociale media. “Jullie zijn de cheerleaders voor het klimaat. Maar voor enkele kijkcijfers gaan jullie lijnrecht in tegen wat jullie zelf prediken. Jullie roepen jullie publiek op om hun ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te beperken om het ‘klimaat te redden’, en onder meer zo zuinig mogelijk met elektriciteit omgaan.” 

Hypocriet

“Hoeveel van het elektriciteitsnet hebben jullie weggepist aan elektrische auto’s en werktuigen enkel voor dit programma”, vraagt de kijker zich hardop af. “Hoeveel bomen moesten het bekopen voor die carports te bouwen enkel voor deze show?? En hoeveel uitstoot is er niet veroorzaakt om het ijzer te bekomen dat jullie deelnemers nodig hadden om deze carports te bouwen?” 

“Alsook, waar kwamen die cement en de bakstenen vandaan om die muur te bouwen voor de mets-wedstrijd? Jullie juichen de spijbelaars aan om te ‘spijbelen voor het klimaat’ maar zelf vegen jullie je achterste ermee af”, klinkt het streng. “Hoe hypocriet kan je zijn zeg?”

TAGS  I  VTM  I  De Sterkste Handen  I  shownieuws