-->

Pierre Van Damme windt er geen doekjes om: “Ook zíj zullen een derde prik moeten krijgen”

Pierre Van Damme windt er geen doekjes om: “Ook zíj zullen een derde prik moeten krijgen”
Woensdag 10 November 2021 - 07:00   I   Foto: VTM   I  

Het lijkt steeds waarschijnlijker dat er ook voor de mensen die gevaccineerd zijn met Pfizer en Moderna een boosterprik zal komen. Zo zal binnenkort dus bijna iedereen een derde vaccin nodig hebben om volledig beschermd te zijn.

Pierre Van Damme laat in het ‘VTM NIEUWS’ weten dat ook deze zogeheten RNA-vaccins van Pfizer en Moderna een boosterprik kunnen gebruiken. “De recente gegeven tonen dat we de mensen die een RNA-vaccin gekregen hebben op een bepaald moment ook een derde dosis zullen moeten geven. We verzamelen die gegevens, maar het is duidelijk dat daar geen ideaal schema onderzocht is geweest en dat we wellicht zullen moeten gaan naar een basisvaccinatie vervolledigd met een derde dosis.”

Specifieke procedure

Sommige mensen mogen zich om medische redenen niet laten vaccineren en hebben daardoor geen Covid Safe Ticket. Zij die nadelige bijwerkingen krijgen van het vaccin bijvoorbeeld. “Voor die mensen is er een specifieke procedure uitgewerkt een aantal maanden geleden”, zegt Van Damme. 

“De huisarts of de specialist die een contra-indicatie heeft vastgesteld, verwijst de mensen door naar een van de 22 referentiecentra in België. Vanuit dat centrum gaat een advies naar de adviserende geneesheer van de ziekenfondsen, zodanig dat die mensen kunnen beschikken over gratis PCR-testen.”

TAGS  I  Pierre Van Damme  I  boosterprik  I  Pfizer  I  Moderna  I  Covid Safe Ticket