-->

Niels Albert moet absoluut iets kwijt over Sven Nys: “Het komt door hém”

Niels Albert moet absoluut iets kwijt over Sven Nys: “Het komt door hém”
Woensdag 10 November 2021 - 11:00   I   Foto: Photonews   I  

Lars van der Haar werd afgelopen zondag Europees kampioen in het veldrijden. Een beetje verrassend, want vooraf werd toch vooral gekeken naar dé man in vorm, Eli Iserbyt. Ook Niels Albert zag een erg sterke Lars van der Haar.

“Die korte hellingen, heel intensieve inspanningen, veel draaien en keren: dat is iets voor hem”, zegt Niels in Het Laatste Nieuws. “Als ik zag hoe hij dit seizoen bezig was, bijna overal top vijf, gaf ik hem zeker kans op een medaille."

“Lars zal nooit een veelwinnaar zijn, dat geloof ik niet, maar er komen nog crossen waarin hij er dicht bij gaat zijn”, verzekert de voormalige wereldkampioen. “Op een manier klopt het ook. Rond je dertigste ben je als crosser op je best: dan heb je alle ervaring die je nodig hebt in combinatie met een lichaam dat op zijn sterkst is.” 

Compliment aan Sven Nys

“Het mooie aan dit verhaal is dat van der Haar niet heeft opgegeven", aldus Niels. "Hij was al twee jaar van de radar, maar is blijven werken en daarvoor is hij nu beloond. Ik geef ook een compliment aan Sven Nys, ik denk dat dit ook zijn verdienste is. Zijn ploeg heeft het goed gedaan op het EK: drie keer goud, daar zullen er een paar jaloers op zijn", besluit hij.

TAGS  I  Niels Albert  I  Sven Nys  I  sport