-->

Nachtmerrie voor kersverse mama (22): Baby raakt door haar besmet en overlijdt

Nachtmerrie voor kersverse mama (22): Baby raakt door haar besmet en overlijdt
Zaterdag 13 November 2021 - 13:00   I   Foto: The Sun   I  

In het Verenigd Koninkrijk is een pasgeboren baby overleden vlak na de geboorte nadat haar mama besmet was geraakt met corona tijdens de zwangerschap. De kleine Ivy-Rose werd voortijdig geboren en liep zo zelf ook corona op.

Katie Leeming (22) en haar partner Lee Court (25) zaten tien dagen lang geïsoleerd thuis met Covid, toen Katie in paniek raakte omdat ze haar ongeboren baby niet meer voelde bewegen. Ze ging meteen naar het Blackpool Victoria-ziekenhuis, waar ze op een machine geplaatst werd om verminderde beweging te detecteren. Er werd besloten dat Ivy-Rose op 13 oktober via een spoedkeizersnede zou moeten worden geboren, 14 weken te vroeg.

Ivy-Rose kreeg complicaties van de vroeggeboorte, waaronder een longbloeding en een hersenbloeding. Maar helaas kreeg ze ook Covid te pakken en haar gezondheid verslechterde snel op 21 oktober. Ze stierf een dag later op 22 oktober in de armen van haar vader en moeder.

Hoewel het niet duidelijk is wat de exacte doodsoorzaak was, is er volgens het Royal College of Obstetricians and Gynaecologists een twee tot drie keer verhoogd risico op vroeggeboorte voor zwangere vrouwen die erg ziek worden door Covid.

TAGS  I  corona  I  Covid