Stef Wauters over VTM NIEUWS: "We beseffen dat te weinig"

Stef Wauters over VTM NIEUWS:
Donderdag 25 November 2021 - 10:00   I   Foto: VTM   I   door Redactie

Stef Wauters heeft de Wablieft-prijs gewonnen voor heldere taal. Hij volgt op de erelijst viroloog Steven Van Gucht op.

Wauters werd uiteraard in de bloemetjes gezet door zijn collega's bij VTM NIEUWS. Die prijs winnen is immers een hele eer. De Wablieft-prijs gaat naar een persoon of organisatie die duidelijke taal gebruikt.

Erg blij

"Ik ben heel blij met die prijs", geeft Stef aan bij Qmusic. "Ik vind zo'n prijzen meestal volstrikt onbelangrijk, maar deze vind ik wel belangrijk. Deze prijs bekroont waar we zo hard aan werken. We proberen van moeilijke verhalen en dossiers begrijpelijke verhalen te maken. Dat is niet makkelijk."

Stef Wauters ziet het niet als een individuele prijs. Hij ziet het als een teamwerk van de hele ploeg van VTM NIEUWS. "Het is eigenlijk een bekroning voor hoe we dat doen met VTM NIEUWS. Ik vind het geen persoonlijke bekroning. Dit is ons DNA", stelt Wauters. 

Advocaat van de kijkers

"We proberen heel hard de advocaat van onze kijkers te zijn. We proberen hen zo goed mogelijk te vertegenwoordigen in een hele moeilijke, complexe wereld", aldus het nieuwsanker.

Voor journalisten is het geen evidentie om verhalen eenvoudig te vertellen, zo dat ze begrijpbaar zijn voor iedereen. "We beseffen soms te weinig dat onze kijkers niet de hele dag met het nieuws bezig zijn, zoals wij", stelt Stef. 

Panel van kijkers

"Vaak hebben ze heel andere vragen dan wij", vervolgt hij. "We proberen daarom zoveel mogelijk ons af te vragen wat de vragen van onze kijkers zijn. Iedere dag proberen we heel goed de vinger aan de pols te houden", aldus Wauters.

Hij geeft nog mee dat men bij VTM NIEUWS dagelijks een panel van 100 mensen bevraagt over de drie grote verhaallijnen van de dag. Bedoeling is dat zij dan hun vragen stellen.

TAGS  I  Stef Wauters