Zo reageert Bart De Pauw op zijn celstraf met uitstel

Zo reageert Bart De Pauw op zijn celstraf met uitstel
Donderdag 25 November 2021 - 12:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Bart De Pauw werd door de correctionele rechtbank schuldig bevonden aan stalking van vijf vrouwen en aan overlast met elektronische communicatiemiddelen met 1 vrouw. De Pauw kreeg een celstraf van zes maanden met uitstel.

De Pauw is schuldig bevonden aan de belaging van Liesa Naert, Ella-June HenrardEllen Lloyd en twee andere medewerksters die zich geen burgerlijke partij hadden gesteld.

Ontgoochelde Bart De Pauw

De Pauw reageert erg ontgoocheld op het vonnis. "We zijn heel teleurgesteld, maar gaan het vonnis op ons gemak lezen", citeert Het Laatste Nieuws de tv-maker. "We hadden op een positieve uitspraak gehoopt. We gaan zien hoe het verder moet."

De Pauw kan nog in beroep gaan tegen het vonnis. "Of we in beroep gaan, moeten we nog goed bekijken met de advocaten", laat hij weten. Ook zijn advocaat Michael Verhaeghe reageerde al: "We gaan het vonnis eerst lezen en later commentaar geven", besloot hij.

Verdediging tevreden

Er komt meteen een einde aan het ophefmakende proces rond De Pauw. Zelf pleitte hij onschuldig, maar de rechter besliste er nu dus anders over. Christine Mussche, de advocate van de burgerlijke partijen, is tevreden met de uitspraak. "We gaan het vonnis nu eerst goed bestuderen. We zijn tevreden dat het gedrag van meneer De Pauw als strafbaar werd erkend", liet ze optekenen bij VTM NIEUWS.

De Pauw werd dus schuldig bevonden aan de belaging van vijf vrouwen. Voor de andere tenlasteleggingen, zoals de belaging van actrices Maaike Cafmeyer, Lize Ferryn werd hij vrijgesproken.

Jonas Geirnaert

Eerder had Jonas Geirnaert nog een open brief geschreven. Hij vroeg daarin de steun voor de vrouwen die zich burgerlijke partij stelden. "De vrouwen die zich partij hebben gesteld in deze zaak verdienen onze steun, en tonnen respect", klinkt het. "Want zij hebben de moed gehad om een gedragspatroon aan te kaarten dat al enorm veel schade had aangericht, in de hoop het te kunnen stoppen.”

TAGS  I  Bart De Pauw  I  Liesa Naert  I  Ella-June Henrard  I  Ellen Lloyd  I  Maaike Cafmeyer  I  Jonas Geirnaert