-->

VTM-weerman Frank Duboccage waarschuwt: “Dit gaat miserie worden”

VTM-weerman Frank Duboccage waarschuwt: “Dit gaat miserie worden”
Zaterdag 27 November 2021 - 15:00   I   Foto: VTM   I  

Het gaat dit weekend sneeuwen op verschillende plaatsen in ons land, ook in Vlaanderen. Zaterdagochtend vielen er al enkele vlokken in West-Vlaanderen, maar echte sneeuwpret, daar is voorlopig nog geen sprake van.

“Vanavond en vannacht moeten we wel opletten, want dan komen er winterse buien vanuit het noordwesten binnen”, laat VTM-weerman Frank Duboccage weten. “Dat zijn waarschijnlijk buien van regen aan de kust, maar meer landinwaarts is dat eventueel wat smeltende sneeuw.”

Miserie

“Tijdens een felle bui kan die sneeuw even blijven liggen, dat is best mogelijk. Maar dat gaat dan in de loop van de uren daarna wel weer wegsmelten. Morgen zijn een paar winterse buitjes toch ook nog mogelijk. Ik zou dus zeggen: echt van genieten, dat niet. Want als de sneeuw blijft liggen, dan krijgen we eerder wat gladheid, dus het is meer miserie dan dat we er effectief van gaan kunnen genieten.”

In de Ardennen kunnen de mensen wel al genieten van sneeuwpret. Daar is namelijk al een behoorlijk pak gevallen, tot wel 10 centimeter dik. Ook vanavond en vannacht zal het er sneeuwen. Die sneeuw zal zelfs tot dinsdag kunnen blijven liggen.

TAGS  I  Frank Duboccage  I  weer  I  sneeuw