-->

Premier De Croo: "Zij kunnen bepalen of we Kerstmis kunnen vieren"

Premier De Croo:
Maandag 29 November 2021 - 15:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Heel wat mensen vragen zich nu af of we Kerstmis zullen kunnen vieren. Vorig jaar lukte dat niet vanwege het coronavirus.

Ook dit jaar staan de eindejaarsfeesten onder druk. De coronacijfers zijn bijzonder hoog en het is nog maar de vraag of grotere feesten zullen kunnen. Vorig jaar mochten we zelfs niet met onze familie vieren. We moesten het in eigen gezinsverband toen. Iedereen wil dat scenario vermijden. Voorlopig werd er door het Overlegcomité niet ingegrepen in ons privéleven, maar er wordt wel gevraagd om uiterst voorzichtig te zijn met contacten.

Eindejaarsfeesten

Premier Alexander De Croo (Open VLD) wijst vooral naar de bevolking op de vraag of we Kerstmis zullen kunnen vieren. De verantwoordelijkheid ligt volgens hem bij de mensen. Zij bepalen of we Kerstmis kunnen vieren. "Er zijn weinig zekerheden in deze pandemie", aldus de premier tegenover Sudinfo.

"Onze enige zekerheid is de impact van het menselijk gedrag. Als we op een verenigde manier onze contacten verminderen en respect hebben voor het dragen van mondmaskers en vaccinatie, dan helpen we de verspreiding van het virus verminderen. De eindejaarsfeesten zullen afhangen van ons gedrag", stelt De Croo.

Getroffen sectoren

De premier vindt dat het leven maximaal moet kunnen doorgaan. Hij is dan ook geen voorstander van nog strengere maatregelen. "Desalniettemin hebben we toch enkele niet voor de hand liggende maatregelen genomen en het advies van de experts zo goed mogelijk toegepast. Deze nieuwe maatregelen vergen een inspanning van iedereen", aldus De Croo.

Door die nieuwe maatregelen zijn weer meerdere sectoren getroffen, waaronder de horeca. De Croo verzekert dat "niemand zal achterblijven". "Deze week zal er overleg plaatsvinden met de getroffen sectoren", klinkt het nog.

TAGS  I  Alexander De Croo