-->

Wout van Aert neemt drastische beslissing: “Met pijn in het hart”

Wout van Aert neemt drastische beslissing: “Met pijn in het hart”
Dinsdag 30 November 2021 - 11:30   I   Foto: Photonews   I  

Volgend weekend maakt Wout van Aert eindelijk zijn rentree in het veldrijden. Hij zal een tiental crossen rijden dit seizoen. Of hij zal meerijden op het WK blijft vooralsnog een vraagteken.

Na het BK in Middelkerke vertrekt van Aert op ploegstage met het oog op het wegseizoen. "Ik zal op tijd terug zijn voor de overige veldritten, maar het blijft voorlopig bij het programma dat is uitgestippeld tot aan het BK”, zegt hij aan Sporza. “We zien in de loop van het crossseizoen wel hoe het gaat.”

Het blijft nog steeds koffiedik kijken of van Aert aan de start zal staan van het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten. ”Natuurlijk is wereldkampioen worden een hoofddoel", laat de Kempenaar weten. "Ik heb drie truitjes in de kast hangen en het zou heel mooi zijn om daar nog één aan toe te voegen. Maar in het veld heb ik alles ondertussen bereikt en mijn focus is meer verschoven naar de weg.” 

Als het nodig is, is van Aert naar eigen zeggen bereid om enkele opofferingen te maken voor het wegseizoen volgend jaar. Hij wil dan met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix eindelijk zijn droomkoersen winnen. De Belgische kampioen laat dan ook doorschijnen dat zijn deelname aan het WK eerder onwaarschijnlijk is. “Dat zou zeker met pijn in het hart zijn. Zeker met de jetlag die erbij komt, is het een uitdaging om dat te combineren", besluit hij.

TAGS  I  Wout van Aert  I  sport