-->

An Lemmens waarschuwt iedereen: “Het is fake news!”

An Lemmens waarschuwt iedereen: “Het is fake news!”
Zaterdag 11 December 2021 - 08:30   I   Foto: Instagram   I  

Nepadvertenties, iedereen kent ze wel. Op Facebook zijn ze de laatste jaren - jammer genoeg - amper nog weg te denken.

Nepadvertenties zijn gesponsorde berichten waarvan het merendeel gaat over het aanprijzen van cryptomunten (zoals bitcoins) als een middel om op een snelle en eenvoudige manier veel geld te verdienen. Natuurlijk bestaat er niet zoiets als gemakkelijk geldgewin, en dienen de ads enkel om je geld afhandig te maken.

Hiervoor worden de identiteiten van bekende Vlamingen als onder meer Gert Verhulst, Philippe Geubels en Eddy Planckaert misbruikt. Ook An Lemmens dook al meermaals op in nepadvertenties die mensen ervan proberen te overtuigen om te investeren in bitcoins. Dat was eerder deze week opnieuw het geval. An kreeg daarop een bericht van iemand die haar daarop wees.

Fake news

“Lieve An, ik wou eens informeren of het de waarheid is wat er wordt geschreven over u in de media ivm snel geld verdienen met bitcoins”, klonk het. Ik ben zelf invalide en alleenstaande met mijn hondje en ik wil dat ook wel eens proberen, maar ik durf niet omdat ik denk dat het weer oplichterij is.”

An maakte heel duidelijk op haar Instagram Stories: “Er doet weer fake news de ronde als zou ik een fantastische manier gevonden hebben om rijk te worden dmv cryptomunten. Dit zijn oplichters die mijn naam en foto misbruiken.”

TAGS  I  An Lemmens  I  bitcoin  I  shownieuws