-->

"Dit virus zal niet verdwijnen na de vijfde, zesde of zevende variant"

Dinsdag 14 December 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews   I  

Marc Noppen is al vijftien jaar de CEO van het UZ Brussel. Met als pijnlijk hoogtepunt: de strijd tegen het coronavirus. En volgens Noppen is die strijd nog lang niet gestreden.

“Ik vrees dat we de komende drie tot vijf jaar nog met dit virustype zullen moeten leven”, zegt Noppen op Radio 1. “Dit virus zal niet verdwijnen na de vijfde, zesde of zevende variant."

"Daarom vind ik het belangrijk dat we kijken naar de middellange termijn, en dat mis ik in het debat. Hoe gaan we er als maatschappij mee omgaan? Gaan we discussiëren of het al dan niet brandt of gaan we branddetectoren installeren en daarop anticiperen?” 

Elektriciteitsnet

“We weten reeds heel veel over het coronavirus, zo veel zelfs dat we bijna op voorhand kunnen inschatten wanneer er een piek zal plaatsvinden”, aldus de CEO. “Laat ons gebruik maken van die kennis en de burgers op een goede manier informeren zonder paniek te zaaien of valse hoop te geven. Dat geldt ook voor de zorg, daar zullen we ook moeten veranderen.” 

“Eigenlijk is het net zoals het elektriciteitsnet. Daar wil je ook zo weinig mogelijk pieken en dalen. De lijn moet zo constant mogelijk blijven. Dat geldt ook zo voor de coronacrisis. Om het aantal besmettingen constant te houden, moeten we zo goed mogelijk anticiperen om te vermijden dat het systeem in elkaar zakt", besluit Noppen.

TAGS  I  Marc Noppen  I  UZ Brussel