Moeten we na de boosterprik nóg een spuit krijgen? Pierre Van Damme geeft antwoord Royalty
Royalty

Moeten we na de boosterprik nóg een spuit krijgen? Pierre Van Damme geeft antwoord

Moeten we na de boosterprik nóg een spuit krijgen? Pierre Van Damme geeft antwoord

De meeste mensen waren door het dolle heen toen de farmabedrijven kwamen aanzetten met werkende en goedgekeurde vaccins. Het rijk van de vrijheid leek plots even heel dichtbij.

Tot eerst delta en dan ook nog eens omikron opdoken en alles overhoop gooiden. Toen kwam er ook nog eens een booster bij. Er wordt hier en daar ook al gesproken over een ‘griepscenario’, waarbij de meest kwetsbaren jaarlijks naar de dokter zullen moeten gaan voor een prik.

"We weten nog niet wat het ons allemaal zal brengen, maar wat we nu doen is bij iedereen een goeie bodem leggen. Een beetje te vergelijken met wat velen doen voor ze uitgaan, een fondke leggen”, lacht Pierre Van Damme in De Morgen. “Het basisschema, één of twee prikken en een booster, moet ervoor zorgen dat er een goede basisimmuniteit is die ook andere varianten, die mogelijk nog komen, zal aankunnen.”

"Dan zie ik het eerder inderdaad naar een griepscenario gaan, waar we jaarlijks met een vaccin op maat ingeënt worden, vooral de meest kwetsbaren”, aldus Van Damme. “En voor de rest gaan we leren leven met het virus. Dat lijkt me ook een leefbaar scenario."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws