Marc Van Ranst grijpt in: "Ik heb dit verkeerd ingeschat"

Marc Van Ranst grijpt in:
Maandag 27 December 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Marc Van Ranst vindt de kritiek dat hij te veel in de media geweest is terecht. Dat zegt de viroloog in een gesprek met De Standaard.

Van Ranst was sinds het uitbreken van de pandemie begin 2020 alomtegenwoordig. Hij dook bijzonder vaak op in de media. In eerste instantie ging hij in de journaals en de duidingsprogramma's voortdurend uitleg geven. Al snel kreeg Van Ranst echter kritiek en waren mensen "hem beu gezien".

Het Rad

Dat ontplofte in het gezicht van Van Ranst, zeker wanneer hij ook nog eens in ontspanningsprogramma's opdook. Zo was Van Ranst onder meer te zien als bordjesdraaier in 'Het Rad'. Niet dat hij specifiek van dat optreden spijt heeft, maar Van Ranst beseft dat hij té veel in de media is geweest.

"Er bestaat zoiets als overexposure in de media, dat heb ik verkeerd ingeschat. Ik deed om goed te doen. Maar er is een bepaald teveel, heb ik geleerd", zegt Van Ranst in De Standaard. Het optreden in 'Het Rad' vond Van Ranst prima. "Ik deel de mening niet dat het onheus is dat een prof daaraan meedoet. Winteruur is oké, maar 'Het Rad' niet? Wat een onzin."

Geen fans

Anderzijds is Van Ranst een viroloog en geen rockster. "Ik heb geen fans nodig. Als artiest is dat je broodwinning, maar het is niet dat ik het Sportpaleis wil uitverkopen", weet hij.

TAGS  I  Marc Van Ranst