-->

'Dancing With The Stars' beslist over lot van Lotte Vanwezemael en Nora Gharib

'Dancing With The Stars' beslist over lot van Lotte Vanwezemael en Nora Gharib
Woensdag 5 Januari 2022 - 15:00   I   Foto: Instagram/SBS   I   door Jonas Wijckmans

Zeer slecht nieuws uit 'Dancing With The Stars'. Twee deelneemsters zijn out door het coronavirus.

Zowel Nora Gharib als Lotte Vanwezemael kunnen niet trainen en niet dansen zaterdag. Ze moeten in quarantaine vanwege Covid-19. De grote vraag is nu hoe het verder moet met de danswedstrijd? Dit stelt de productie voor grote uitdagingen.

Blijven in de wedstrijd

In Het Nieuwsblad laat die productie wel weten dat Lotte en Nora voorlopig in de wedstrijd mogen blijven. Zo zijn we zaterdag nog met vier overgebleven deelnemers. Zij wagen zich niet alleen aan een dans én een jivemarathon.

Volgens het reglement van het originele BBC-format mag een kandidaat maximaal één uitzending missen door ziekte. Deze coronabesmetting betekent dus niet meteen het einde van Lotte en Nora.

Zelfde regels

“In 'Strictly come dancing', de Britse versie, hadden ze onlangs ook te maken met een corona-uitbraak”, zegt Play4-woordvoerder Barbara Salomon. “Daar werd beslist dat wie na z'n herstel tijdig de repetities kan hervatten, weer mag aansluiten in de volgende aflevering. Bij ons geldt dezelfde regel.”

Lotte en Nora liepen de coronabesmetting afzonderlijk op. Omdat de wedstrijd twee weken stil heeft gelegen, hadden de deelnemers onderling geen contact met elkaar. Zanger Metejoor en prinses Delphine testten eerder al positief op het virus, in de aanloop naar het programma. Dat verstoorde toen hun voorbereiding.

Poll: Terechte keuze dat zij mogen blijven?