-->

Pijnlijk nieuws over 'Big Brother': "Waarom nog?"

Pijnlijk nieuws over 'Big Brother':
Dinsdag 11 Januari 2022 - 20:00   I   Foto: Photonews   I   door Fabian Morren

In Nederland krijgt de nieuwe reeks van 'Big Brother' veel kritiek. Ook vallen de kijkcijfers er flink tegen.

'Big Brother' wordt in Nederland uitgezonden op RTL 5. De uitzending van gisteren wist amper 282.000 kijkers te boeien. Met een marktaandeel van amper 4,5 procent blijft dat ver beneden de verwachtingen. Op Play 4 in Vlaanderen lokte 'Big Brother' 222.000 kijkers. In verhouding is dat meer, aangezien de Vlamingen flink in de minderheid zijn.

"Passé"

Privé-journalist Jan Uriot snapt niet dat dit in Nederland nog een plaats heeft. RTL steekt er behoorlijk wat geld in. “Het viel vorig seizoen ook al tegen”, vertelt hij. “Het is passé natuurlijk deze televisie. Ik begrijp ook niet waarom ze dat nog een keer oppakken.”

"Ze passen nu een beetje Wie is de Mol-elementjes toe", gaat Uriot verder. "Er zitten bijvoorbeeld acht mensen in en er mochten maar zes koffers mee naar binnen. En de kofferlozen gingen dan uit die zes koffers urgente dingen pakken en dat moest in een heel klein koffertje gepropt worden. Nou, ik blijf er niet voor thuis.”

Hoge kosten

Het grote voordeel aan een Vlaams-Nederlandse samenwerking is dat de productiekosten gedeeld kunnen worden. Die kunnen voor een realityprogramma als 'Big Brother' behoorlijk hoog oplopen.

Poll: Vind jij 'Big Brother' passé?TAGS  I  Big Brother  I  Jan Uriot