Andy Peelman heeft probleem na afscheid 'De Buurtpolitie': "Jammer"

Andy Peelman heeft probleem na afscheid 'De Buurtpolitie':
Donderdag 13 Januari 2022 - 14:00   I   Foto: VTM   I   door Fabian Morren

Andy Peelman heeft definitief afscheid genomen van 'De Buurtpolitie'. Hij kan in principe niet meer terugkeren, want zijn personage Koen Baetens werd doodgeschoten.

De 38-jarige Andy Peelman was al van bij de start in 2014 bij 'De Buurtpolitie'. Het heeft zijn carrière gelanceerd. Ditmaal wilde hij er echter definitief mee stoppen. Dat hij stierf, is op zijn eigen vraag. Zodat hij zeker niet meer kan terugkeren. “Ik had al een paar keer gevraagd om ermee te stoppen. Toch kregen ze me er telkens terug in", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Definitief voorbij

Nu is het dus wel over en out. Hij is 'De Buurtpolitie' heel dankbaar, maar er zit ook een negatief randje rond. "Zeker in het begin kwam er veel negatieve commentaar. Het was houterig, niet de zwaarste scenario's, laagdrempelig", legt Andy uit. 

"Intussen is dat verbeterd, maar die stempel op de acteurs blijft wel", merkt Andy wel op. "Daarom vind ik het wat jammer dat 'De Buurtpolitie' voor mij het begin was. Nu wil ik andere dingen doen. Laat me wel duidelijk zijn: ik voel me niet te goed voor 'De Buurtpolitie'."

Nieuwe projecten

Voor Andy staan er nu volop andere projecten op stapel bij VTM. Zo wordt bekeken of er een vervolg komt op 'Ze Zeggen Dat' en er is ook nog 'Andy op patrouille'. Aan dat nieuw seizoen is Andy al bezig, "maar dat is met de huidige coronatoestanden niet eenvoudig".

Laatste scène

Poll: Ga jij Andy missen in 'De Buurtpolitie'?TAGS  I  Andy Peelman  I  De Buurtpolitie