-->

Forse kritiek op 'Een Echte Job', VTM reageert: "Ze lachen ons gewoon uit"

Forse kritiek op 'Een Echte Job', VTM reageert:
Zondag 16 Januari 2022 - 17:00   I   Foto: VTM   I   door Jonas Wijckmans

VTM krijgt zware kritiek te slikken op 'Een Echte Job'. Vijf bekende Vlamingen gaan aan de slag in een ziekenhuis.

Dit seizoen nemen Metejoor, Stefaan Degand, Frances Lefebure, Nora Gharib en Jonas Van Geel deel. Ze kregen een opleiding van twee dagen om mee te kunnen helpen. Daar komen nu veel verontwaardigde reacties op.

Twee dagen?

"Twee dagen opleiding? Terwijl de echte opleiding 4 jaar duurt", reageert een verongelijkte kijker. Dit heeft niets te maken met de realiteit. Dit is puur een show van bv's", zegt ook iemand.

"Wij studenten verpleegkunde voelen ons uitgelachen in ons gezicht", komt er nog een scherpe reactie binnen. "Wij zullen wel vier jaar studeren. Dit programma is alles behalve de realiteit van de opleiding en dat is redelijk frustrerend. Misschien een tip voor VTM: loop eens mee met échte studenten verpleegkunde om de opleiding aantrekkelijk te maken!"

Reactie VTM

VTM zag zich genoodzaakt om te reageren: "We willen graag benadrukken dat onze gezichten nog zeker niet alles onder knie hebben, wat effectief nodig is om een goede zorg te kunnen verlenen. Ons programma wil net aantonen dat werken in de zorg niet zomaar voor iedereen is weggelegd."

Er is echter ook begrip voor het initiatief van VTM. "Het is toch goed dat ze op tv wat reclame maken, anders moeten ze de verpleegkunde heel erg in beeld brengen en dan vinden we helemaal niemand meer", luidt het.

Poll: Vind jij 'Een Echte Job' leuk om naar te kijken?TAGS  I  Een Echte Job  I  VTM  I  Jonas Van Geel  I  Stefaan Degand  I  Nora Gharib  I  Frances Lefebure  I  Metejoor