-->

Waarom terugkeer van 'Tien Om Te Zien' op VTM een groot succes wordt

Waarom terugkeer van 'Tien Om Te Zien' op VTM een groot succes wordt
Vrijdag 21 Januari 2022 - 13:20   I   Foto: VTM   I  

Op radiozender Qmusic is deze ochtend bekendgemaakt dat 'Tien Om Te Zien' aanstaande zomer zal terugkeren, waarbij dat ene onvergetelijke duo opnieuw paraat zal staan.

Het nostalgische muziekprogramma ‘Tien Om Te Zien’ maakt deze zomer opnieuw zijn opwachting op de zeedijk van Middelkerke. Dat nieuws is deze ochtend bekendgemaakt op radiozender Qmusic. Ook vorig jaar keerde het programma voor een week terug op de buis, maar dit jaar zou het gaan om maar liefst acht weken.

Succesformule

19 jaar lang was ‘Tien Om Te Zien’ een vaste waarde op VTM. Tal van Vlaamse artiesten gaven er het beste van zichzelf, en tienermeisjes volgden hun crush op het podium met argusogen. Denk daarbij maar aan ‘Clouseau’ en ‘Get Ready’, maar ook internationale artiesten zoals ‘Wet Wet Wet’ en Bryan Adams, die heel wat harten in Vlaanderen sneller deden slaan.

Voor de uitzending van het programma lag de showbizzsector in Vlaanderen als het ware op apegapen. Vlaamse muziek was niet populair. Het was dus bang afwachten of het programma zou aanslaan op de toen nog beginnende tv-zender.

Maar al snel bleek dat de formule ‘Vlaamse muziek in een wekelijks tv-programma' een succesformule zou worden, en al snel een familiemoment zou betekenen voor veel Vlaamse gezinnen.

Anne en Willy

Helaas werd het programma afgevoerd, ondanks het grote succes. Toch besliste de zender om in 2021 het programma opnieuw uit te zenden, wat met groot jolijt werd onthaald door tv-kijkend Vlaanderen. Dat bewijzen
ook de cijfers. Maar liefst 900.000 kijkers stonden op de kijkcijferteller van het programma.

Het grote succes zorgde ervoor dat er dit jaar een vervolg aan wordt gegeven. En met wie kan dat beter dan Anne De Baetzelier en Willy Sommers? De twee kregen deze ochtend dan ook de verrassing van hun leven wanneer ze in de studio van Qmusic vernamen dat het programma deze zomer opnieuw terugkeert, met hen als presentators.

Verrassing

“Serieus? En met ons dan? Fantastisch!”, klonk het bij Willy. “Er stonden vorige zomer duizenden mensen voor het podium, Anne en ik hadden het gevoel alsof het gisteren was. De vraag werd me vaak gesteld of het zou terugkomen, maar we hoorden niks.

Dit is een complete verrassing. Ik sta echt aan de grond genageld. Het is vandaag internationale knuffeldag heb ik gehoord, voor ons is het internationale 'Tien Om Te Zien'-dag!”

Ook Anne reageerde zeer enthousiast op het heugelijke nieuws: “Het is toch geen 1 april he? Jullie zijn snoodaards. Daarnet vroegen jullie ons nog hoe het ging en of we al iets gehoord hadden over een terugkeer van 'Tien Om Te Zien'. Dit is geweldig nieuws!”

Vakantieliefje

Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker is net zoals Anne en Willy zeer tevreden met de terugkomst. “En of ik content ben! Het is net alsof mijn vakantieliefje van vorige zomer laat weten dat ze staat te popelen om terug te keren naar Middelkerke en dat ze een beetje langer zal blijven.”

Volgens channel manager Maarten Janssen is de keuze omtrent de presentatie zeer logisch. “'Tien Om Te Zien' heeft doorheen de jaren ontelbaar veel hits gecreëerd en zo bijgedragen tot het muzikale erfgoed van Vlaanderen. En wie ‘Tien Om Te Zien’ zegt, zegt Willy en Anne. Hun terugkeer vorige zomer was een groot succes, dus het spreekt voor zich dat ze ook volgende zomer gastheer en gastvrouw zullen zijn”, aldus Janssen in een persbericht.

Poll: Welke presentator draagt jouw voorkeur?
TAGS  I  Tien Om Te Zien  I  Qmusic  I  VTM  I  Clouseau  I  Get Ready  I  Wet Wet Wet  I  Bryan Adams  I  Anne De Baetzelier  I  Willy Sommers  I  Jean-Marie Dedecker  I  Maarten Janssen