Marc Van Ranst weet niet waar hij het heeft: "Dit is compleet onverantwoord!"

Marc Van Ranst weet niet waar hij het heeft:
Maandag 24 Januari 2022 - 18:10   I   Foto: Photonews   I   door Jonas Wijckmans

Marc Van Ranst is razend op Pieter Loridon. De voormalige basketbalspeler besmette zich bewust met Covid-19.

"Ik ben me bewust gaan laten besmetten”, zegt Loridon op Instagram. “Ander speeksel in m’n neus liggen rammen, met positief resultaat. Neen, ik ga niet meedoen aan een V-maatschappij (vaccinatie-maatschappij, red)."

Boze Van Ranst

“Ik ‘moet’ weldra naar het buitenland voor zaken en ook dat kan een gezonde mens vandaag niet meer zonder V (vaccin, red). Gestoord. Ik ga dus voor een natuurlijke booster van m’n natuur immuunsysteem dat wél top werkt op de varianten.”

Viroloog Marc Van Ranst schiet op Twitter in een kramp. "Je hebt een massa volgers, Pieter. Het is compleet onverantwoord om jezelf moedwillig te besmetten, en dit naar je achterban te promoten, gewoon om aan een herstelcertificaat te komen", aldus Van Ranst.

Weloverwogen

Pieter Loridon heeft intussen nog eens gereageerd op de hele heisa die ontstaan is. "Weet ook dat ik al maanden essentiële zaken, als werken in bepaalde landen niet meer kan/mag doen, door bepaald 2G beleid en/of quarantaine maatregelen", aldus Loridon. "Dit is mijn weloverwogen keuze. Niet van en voor een ander."

Gezondste versie

"Ik hoop echt dat vele journalisten de kans nemen om op hun afdeling gebruik maken om zaken te brengen die ze ‘willen brengen’ (want ik wéét dat jullie ze willen brengen)", gaat hij verder. 

"Hier is ‘voorlopig’ alles mee gezegd. En ja nog steeds zoals altijd zal ik zoals altijd, 24/7 365 dagen per jaar, trachten mezelf in de beste en gezondste versie te brengen."

De videoboodschap

Poll: Heeft Marc Van Ranst volgens jou gelijk?TAGS  I  Marc Van Ranst  I  Pieter Loridon