-->

Slecht nieuws over Bart Cannaerts na ontmaskering in 'The Masked Singer'

Slecht nieuws over Bart Cannaerts na ontmaskering in 'The Masked Singer'
Zondag 30 Januari 2022 - 09:00   I   Foto: VTM   I   door Jonas Wijckmans

We weten nu ook wie Cycloop is in 'The Masked Singer'. Bart Cannaerts werd na de derde aflevering ontmaskerd. De speurders wisten helemaal niet dat het Bart zou zijn.

De opnames dateren al van afgelopen zomer. Toen was alles in orde, maar nu kampt hij met een coronabesmetting. "Mijn dochter van vijf heeft die van school meegebracht, daar was geen ontkomen aan. Er zijn wat symptomen, maar gelukkig is het zeer draaglijk", vertelt Bart in Het Laatste Nieuws. Fijn is echter anders.

Omgeving

De speurders hadden geen idee wie in het kostuum van Cycloop zat, maar de omgeving van Bart wist het meteen. "'Misschien klink ik toch anders als ik in het Engels zing', dacht ik hoopvol, maar in mijn familie begonnen ze mij na de eerste aflevering wel standaard met Cycloop aan te spreken", aldus Bart. 

"Ik bleef de hele tijd met een uitgestreken gezicht ontkennen, tegen beter weten in", lacht hij. "In een filmpje lagen Rode Ridders in beeld. Bijna niemand weet dat ik die strips verzamel, maar mijn moeder en broers en zussen natuurlijk wel. Daardoor waren ze twee miljoen procent zeker."

Stress

In het kostuum was het bijzonder warm. Dat zag je toen Bart zijn hoofd bij de ontmaskering liet zien. Hij was flink bezweet. “Wat ik hier voelde was een soort stress die ik niet kende. Zo’n emoties heb ik nog nooit ervaren", vertelt Bart. Om het goed warm te krijgen en het gevoel op het podium na te bootsen trok ik 2 truien en 2 jassen aan."

"Ik bond een handdoek rond mijn gezicht zodat dat heel benepen en claustrofobisch aanvoelde. Dan nog mijn fietshelm en daarover mijn capuchon. Alleen door zo te oefenen kon ik me écht voorbereiden op wat er te gebeuren stond", legt hij uit.

Poll: Wist jij dat Bart Cannaerts in het kostuum van Cycloop zat?



TAGS  I  Bart Cannaerts  I  The Masked Singer