-->

Lotte Vanwezemael geeft haar eerlijke mening: “Dit is niet fijn, nee"

Lotte Vanwezemael geeft haar eerlijke mening: “Dit is niet fijn, nee
Woensdag 2 Februari 2022 - 18:00   I  

Lotte Vanwezemael heeft alweer geen hoge score bereikt in ‘Dancing with the Stars’. Ze amuseert zich, maar toch kende ze al heel wat moeilijke momenten.

Lotte Vanwezemael is duidelijk trots op haar Argentijnse Tango in ‘Dancing with the Stars’. Deze keer werd haar partner Frank ingeruild voor een vrouwelijke danspartner: Björk. Het duo zorgde voor een krachtige danscombinatie.  

Laagste punten 

De switch-up zorgde volgens Björk wel voor een hele uitdaging, aangezien de dames nu zowel de rol van man als vrouw op zich dienden te nemen. Maar die uitdaging greep Lotte met beide handen. Ze slaagde er zelfs in om Björk te liften.  

Toch was de jury niet overtuigd van de danscombinatie en kreeg het duo de laagste punten toebedeeld. Maar Lotte laat het hoofd niet hangen. “Da’s niet fijn, maar ik probeer dat te relativeren”, zegt ze in TV Familie. “Uiteindelijk hebben wij iets zots gedaan, dat kan je niet vergelijken met de andere duo’s.  

"Ik bedoel, tijdens de discomarathon heb ik Björk zelfs gelift. Nooit gedacht dat ik dat zou kunnen! ‘Dancing with the Stars’ is echt niet te onderschatten. Je bent elke dag aan het oefenen, je slaapt weinig, je hebt geen sociaal leven... Maar ’t is wel héél plezant”, aldus Lotte in het dagblad.  

Bodyshaming 

Lotte kende tijdens haar deelname aan het programma een aantal andere moeilijke momenten. Zo werd ze in december na een uitzending voor het eerst slachtoffer van bodyshaming. Hoewel Lotte en haar partner de rumba uitstekend dansten, focusten een aantal kijkers zich plots op haar lichaam.  

“Sorry, maar ik verschoot toch wanneer ik Lotte zag. Ze ziet er wel echt dik uit. Mogen wel een paar kilootjes af”, liet een kijkster onbeschaamd weten. Ook reageerde een andere kijker: “Is dat Lotte? Stevige madam geworden, zeg.” 

Lotte reageerde woedend op bovenstaande reacties: “Ik ben zo kwaad dat mensen het lef hebben om zoiets degoutant te reageren. Zo kan je iemands leven kapot maken. Hier word ik kotsmisselijk van.” 

Relatiebreuk 

Ook de relatiebreuk met haar vriend Kris Palmans zorgde voor een emotionele week in ‘Dancing with the Stars’. Haar danspartner Frank wilde die breuk vertalen in een meeslepende Weense wals, waarbij ze de herinneringen aan haar ex-vriend naar boven moest halen. Geen makkelijke opgave.  

Bovendien brengen de scores, die telkens wat aan de lage kant liggen, heel wat emoties naar boven. Tijdens de tweede show werd Lotte erg emotioneel door de stress. “Nu merk ik pas hoe heftig het is”, zei ze toen.  

Poll: Maakt Lotte volgens jou kans om te winnen?