-->

VTM-journaliste Hannelore Simoens onthult wangedrag van politicus tegen haar: "Eikel"

VTM-journaliste Hannelore Simoens onthult wangedrag van politicus tegen haar:
Donderdag 10 Februari 2022 - 11:00   I   Foto: VTM   I   door Fabian Morren

Hannelore Simoens is een van de bekendere gezichten uit het VTM NIEUWS. Ze neemt ook deel aan het VTM-programma 'De Verraders'.

Simoens brengt vaak politiek verslag uit. In die wereld moet je je mannetje kunnen staan als verslaggeefster. "Na al die jaren hebben politici me leren kennen als iemand die vragen durft te stellen. Ik heb het gevoel dat ze me respecteren, omdat ik mijn ‘mannetje’ kan staan", zegt Hannelore in Story

"Eikel"

"Er zijn gelukkig ook steeds meer vrouwen in de politiek maar het blijft hoofdzakelijk een cultuur van mannen en zij hebben een bepaalde manier van beleid voeren: aantjesgedrag, met de ellebogen werken, om ter luidst roepen... Vrouwelijke politici zijn subtieler en dat wringt soms."

Hannelore kreeg ooit te maken met grensoverschrijdend gedrag. "Zonder namen te noemen, een politicus zei ooit tegen mij: ‘Zeg meiske, wat doet gij hier eigenlijk?’ Mij ‘meiske’ noemen is sowieso al heel denigrerend. Hij deed echt uit de hoogte. Een andere man gaf me plots een kus op het voorhoofd. Maar ik voelde me nooit geïntimideerd en kon alleen maar denken ‘eikel’. Maar eigenlijk was dat niet oké."

Poll: Vind jij Hannelore een goede journaliste?TAGS  I  Hannelore Simoens