-->

Marthe van K3 stelt zich vragen na kritiek: "Oei, kom ik écht zo over?"

Marthe van K3 stelt zich vragen na kritiek:
Dinsdag 15 Februari 2022 - 09:00   I   Foto: Photonews   I   door Fabian Morren

Je hoort het vaak, maar kritiek went nooit. Ook niet voor BV's die toch al even meedraaien.

Marthe De Pillecyn is nu toch al zes jaar actief bij K3. Toch heeft ze het soms nog lastig met negatieve opmerkingen, zo geeft ze toe in een gesprek met Billie.

"Waarom me aantrekken?"

“Ik ben ook maar een mens", legt Marthe uit. "Bij zo'n negatieve reactie denk ik soms nog altijd: 'Oei, kom ik écht zo over?' Al kan ik dat na zes jaar wel relativeren. Als ik zie wat er tegenwoordig allemaal online wordt gezet: wie zit daarachter? En waarom moet ik me dat aantrekken?”

Ook Hanne Verbruggen had er veel last van, geeft ze toe. “Plots had iedereen een mening over mij. Zo schreven ze dat mijn mond te groot was, mijn lach te breed. Waarop ik dacht: 'Huh?' En plots was ik ook te mager", vertelt ze. 

"Reacties blijven hangen"

"Ik moest aan mijn conditie werken omdat ik de nummers niet gezongen kreeg", zegt Hanne. "En toen zeiden ze: 'Nu sta je stil, maar je moet die nummers ook kunnen zingen tijdens het dansen'." 

"Ik ben beginnen te lopen en begon af te vallen, mede door de stress. Toen werd er gezegd: 'Ze is veel te mager, ze ziet er ziek uit.' Geen honderden reacties, maar wel genoeg om te blijven hangen", stelt Hanne.

Poll: Vind jij Marthe een sympathieke meid?