-->

Jonge wielrenner Lars Janssens (16) overleden: "Dit tart elke verbeelding"

Jonge wielrenner Lars Janssens (16) overleden:
Dinsdag 9 Augustus 2022 - 11:00   I   Foto: Facebook   I   door Redactie

De jonge wielrenner Lars Janssens uit Merksplas is overleden. Hij werd vorige week aangereden tijdens een stage in Malmédy.

Maandagavond is Janssens uiteindelijk overleden aan zijn verwondingen na een dagenlange strijd. Lars werd tijdens een training aangereden door een bestuurder die later onder invloed van acholol en cannabis bleek te zijn.

Lars belandde in een coma en is maandagavond overleden. Team Kempen, de club van de jongeman, reageert aangeslagen. "Het wielrennen heeft ons veel gegeven waardoor we uitgegroeid zijn tot een hechte familie die elkaar door dik en dun steunt”, klinkt het in een mededeling van de club.

“Maar wat er vorige week gebeurt is, tart elke verbeelding. Lars Janssens werd het slachtoffer van een ongeval en geraakte in een diepe coma. Hij heeft enorm gevochten, maar is uiteindelijk overleden aan zijn verwondingen."

Kwestbaar

"We beseffen nu meer dan ooit hoe kwetsbaar het leven is. Maar we staan er niet alleen voor. Via deze weg willen we onze steun betuigen aan de familie en vrienden van Lars in deze moeilijke tijden.  Lars zal in onze club en familie niet vergeten worden.” 

TAGS  I  Lars Janssens  I  sport