-->

Erik Van Looy krijgt bikkelharde kritiek over zich heen

Erik Van Looy krijgt bikkelharde kritiek over zich heen
Donderdag 27 Oktober 2022 - 19:30   I   Foto: SBS   I   door Redactie

Over exact twee weken weten we wie ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’ wordt. Otto-Jan Ham wordt het in ieder geval niet. Maar één ding is zeker: het belooft nog spannend te worden.

Althans, als de uitkomst op voorhand nog niet bepaald is. Want daar zijn sommige kijkers wel steevast van overtuigd. Het programma laat dit jaar net iets té veel aan het toeval over. Denk maar aan Bart Cannaerts, die het record van Ella Leyers op de valreep niet kon evenaren, omdat júíst haar zus Olga hem naar huis speelde.

Gisteren was er nog zo’n voorbeeld. Danira Boukhriss Terkessidis en Otto-Jan Ham namen het op tegen nieuwkomer Kobe Ilsen. Toevallig dat Danira’s beste vriend nog eens tegen haar mag spelen. Maar er is meer: als Danira en Kobe Otto-Jan naar huis konden spelen, kwamen ze vandaag opnieuw tegen Tom Waes uit. Zo zouden Danira, Kobe en Tom hun finale uit 2015 gewoon opnieuw spelen. En zo geschiedde.

Al had het geen haar gescheeld of Otto-Jan had Danira naar huis gespeeld in het finalespel. Bij een doorslaggevende vraag klopten de antwoorden volgens een aandachtige kijker niet. In welke steden vinden de grootste marathons plaats? Berlijn wist Otto-Jan, maar Erik wilde Boston horen. “Maar de marathon van Berlijn heeft meer lopers dan Boston. Berlijn meer dan 40.000 lopers, Boston minder dan 30.000 lopers”, merkt de kijker op.

Opgezet spel

Daar zit volgens de trouwe kijker een dikke adder onder het gras. “Danira heeft de overwinning gestolen van Otto-Jan”, “De vragen zijn niet eerlijk verdeeld” en “Toevallig dat net Otto-Jan eruit ligt, dat begint hier ferm te stinken”, lezen we op Facebook. “Volgens mij is het doorgestoken kaart. Danira moest en zou erin blijven tot donderdagavond, de aflevering met Tom Waes”, luidt het nog. Ze zijn er dus van overtuigd dat Erik Van Looy Danira dit jaar naar de overwinning helpt.