-->

Nieuwsanker Riadh Bahri slachtoffer van rellen in Brussel

Nieuwsanker Riadh Bahri slachtoffer van rellen in Brussel
Maandag 28 November 2022 - 09:00   I   Foto: SBS   I   door Redactie

Waar de vreugde afgelopen woensdag niet op kon na de overwinning van de Rode Duivels, liep hun WK-match gisteren in mineur af. Niet alleen is het elftal verloren tegen Marokko, er ontstonden zelfs heuse rellen in onze hoofdstad. VRT-journalist Riadh Bahri mocht het helaas aan den lijve ondervinden.

"De echte verliezer vandaag? Brussel en haar inwoners", schreef Riadh gisteren op Twitter. In onze hoofdstad zijn gisteren serieuze rellen uitgebroken nadat Marokko won van België op het WK in Qatar. De relschoppers hebben de politie bekogeld en onder andere fietsen en auto’s in brand gestoken. Riadh zelf maakt de rellen volop mee in zijn wijk in Brussel.

Ook hij werd getroffen door de heisa. Riadh tweette dat hij voor de allereerste keer te maken kreeg met traangas naar buiten ging voor zijn werk. "Mijn traangas-ontmaagding is een feit. Amai, dat doet pijn", schrijft hij. "Mijn hart brak daarnet. Geen excuses voor wat hier in mijn buurt is gebeurd", gaat hij verder.

"Net een vrouw en huilende peuter laten schuilen in de gang. De lucht hangt vol, ogen pieken nog maar wanneer je de venster opent. De politie stelt zich op alsof het een belegering is", laat Riadh zich verontwaardigd uit op Twitter. Ook liet hij weten dat hij en de buurtbewoners niet meer naar buiten konden door de rellen.

Klap gekregen

Riadh is helaas niet de enige die de rellen aan den lijve moest ondervinden. Ook in Antwerpen ging het er niet bepaald gezellig aan toe. Rob Van herck, reporter van het VTM Nieuws, werd live tijdens zijn verslaggeving lastiggevallen door relschoppers. Hij kreeg bovendien zelfs een klap en besluit klacht in te dienen bij de politie.

TAGS  I  Riadh Bahri