-->

Staf Coppens in de wolken na ongeziene prestatie van kinderen: "Trotse vader"

Staf Coppens in de wolken na ongeziene prestatie van kinderen:
Dinsdag 29 November 2022 - 16:00   I   Foto: Instagram   I   door Redactie

Al meer dan twee jaar woont Staf Coppens samen met zijn gezin in Zweden. Zijn twee kinderen, Beau en Nora, hebben ondertussen volledig hun draai gevonden daar in Scandinaviƫ. Het is namelijk de plek bij uitstek om door te breken als professionele schaatser.

Zo’n twee jaar geleden maakte Staf Coppens bekend dat hij samen met zijn vrouw Monique van der Velden en hun twee kinderen ging verhuizen naar Zweden. Hij wilde zijn grootste droom in vervulling laten gaan, namelijk een camping runnen in het midden van de natuur. Dat doet hij nu nog steeds en ook zijn twee kinderen doen het erg goed in Zweden. Beau en Nora schaatsen daar  namelijk op hoog niveau.

“Ze zijn goed bezig carrière te maken, ja”, vertelt een fiere papa aan Story. Zowel Beau als Nora schaatsen bij de elites, de hoogste discipline in Zweden. “Onlangs stonden ze in een Zweedse krant met hun knappe prestaties. Ze zitten allebei in de top drie”, klinkt het. Dat is zeer opmerkelijk, want Zweedse jongeren behoren tot de beste schaatsers van de wereld.

“Ik wil niet pochen, maar ik ben een heel trotse vader”, aldus Staf. “En zelf genieten ze er ook enorm van”, voegt hij er nog aan toe. Hun talent hebben ze ook deels te danken aan mama Monique. Zij is drievoudig Nederlands kampioen kunstschaatsen en is nu de coach van beide kinderen. “Zij is natuurlijk een fantastische schaatscoach”, bevestigt Staf.