Natalia bijt van zich af na felle kritiek: "Ga me niet verontschuldigen" TV en Radio
TV en Radio

Natalia bijt van zich af na felle kritiek: "Ga me niet verontschuldigen"

Natalia bijt van zich af na felle kritiek: "Ga me niet verontschuldigen"

Natalia kreeg bakken kritiek over zich heen na een opmerkelijke uitspraak over een 'The Voice'-kandidate met ADHD. De zangeres reageert daar nu voor het eerst op.

In de eerste liveshow van ‘The Voice van Vlaanderen’ gaf coach Natalia opvallend advies aan kandidate Louise. Louise, die ADHD heeft, zou volgens de zangeres beter stoppen met haar medicatie te nemen. “Fuck die pilletjes!”, zei Natalia en dat leverde haar al snel heel wat commentaar op.

Zo’n uitspraken kunnen namelijk bijdragen aan de stigmatisering van mensen met ADHD en ze wekken ook de suggestie dat mensen zelfstandig hun dosis medicatie kunnen bepalen of er simpelweg mee kunnen stoppen. Natalia laat nu aan De Morgen weten wat ze van al deze commentaar denkt. Ondanks dat ze de commotie betreurt, heeft ze geen spijt van wat ze heeft gezegd.

In een korte reactie verduidelijkt ze dat dat advies er pas kwam na enkele lange gesprekken met kandidate Louise en alleen voor haar bedoeld was. “Het gaat om een kort fragment dat uit zijn context wordt gehaald. Louise wil zelf ook niet als patiënt gezien worden. Ik neem er dus geen woord van terug en heb ook niet het gevoel dat ik er mijn verontschuldigingen voor moet aanbieden”, klinkt het.

Populair

Laatste nieuws