An Swartenbroekx kampt met ernstige gezondheidsproblemen: "Het gaat niet meer" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

An Swartenbroekx kampt met ernstige gezondheidsproblemen: "Het gaat niet meer"

An Swartenbroekx kampt met ernstige gezondheidsproblemen: "Het gaat niet meer"

Een halfjaar geleden besloot An Swartenbroekx haar grootste droom na te jagen. Ze liet België achter zich en verhuisde met haar man Guido naar het Spaanse Andalusië. De ‘F.C. De Kampioenen’-actrice is gelukkiger dan ook. Al laat haar gezondheid het wel wat afweten.

De verbouwingen van hun Spaanse villa zijn achter de rug, het genieten kan beginnen. Maar er wordt ook nog gewerkt. Zo schrijft An Swartenbroeckx nog regelmatig kinderboeken én scenario’s voor verschillende Ketnet-series. Maar acteren, zoals ze al die jaren in ‘F.C. De Kampioenen’ deed, zal ze door haar gezondheid helaas nooit meer kunnen doen.

“Dat gaat niet meer met mijn stem. Nu klink ik oké, maar mijn stem is kapot”, vertelt de actrice in Story. “Er zit een tremor op die ritmische veranderingen in volume en toonhoogte veroorzaakt, waardoor het lijkt alsof ik zenuwachtig ben of in tranen ga uitbarsten, terwijl ik de gelukkigste mens ter wereld ben”, gaat An verder. “Ik heb mijn stem niet altijd onder controle, waardoor acteren geen optie meer is.”

Veel valt er helaas niet aan te doen. “Behalve botox inspuiten in mijn stembanden, waardoor die spieren tijdelijk verslappen en er dus een vermindering is van de onwillekeurige bewegingen die bij de stemtremor voorkomen”, klinkt het. “Maar je moet die botoxinjecties dan regelmatig herhalen en daar begin ik niet aan. Er bestaat ook een kans dat je helemaal niet meer kunt praten en dat zou een ramp zijn”, aldus An.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws