-->

Roel Vanderstukken openhartig over zijn kinderen: "Is het moeilijkste dat er is"

Roel Vanderstukken openhartig over zijn kinderen:
Zondag 19 Maart 2023 - 09:30   I   Foto: VTM   I   door Redactie

Roel Vanderstukken staat intussen al elf jaar als Benny op de set van ‘Familie’. In de reeks zijn zijn kinderen al een hele tijd het huis uit. In het echt is dat gelukkig nog niet het geval. Toch is het vaderschap niet altijd zo gemakkelijk.

Met zijn vrouw Anne-Sophie heeft Roel Vanderstukken twee zonen. Toots is intussen 12 jaar, Ramses is er 7. En sinds zijn kinderen er zijn, gaat de ‘Familie’-acteur als een nog gelukkiger man door het leven. “Gelukkig zijn is nu makkelijker”, geeft hij toe in TV-Familie. ”Maar tegelijk ook moeilijker.”

Er is volgens de acteur namelijk ook een keerzijde aan de medaille. “Als ouder ben je nooit gerust. Je kind dat zelf de bus of fiets neemt, het voelt toch altijd weer als hen overleveren aan de grillen van de jungle”, legt de papa van twee uit. “Door sociale media zijn kinderen ongetwijfeld overprikkeld, en dan kom ik daar als vader met mijn vingertje nog eens bovenhangen met mijn gezaag”, vervolgt Roel. “Je kinderen loslaten is één van de moeilijkste dingen die er bestaan.”

Zijn oudste zoon is nu 12. “Toots is inmiddels een puber en dat merk je aan alles. Luisteren staat niet meer in zijn woordenboek”, vertelt Roel verder. “Maar het is ook schoon om te zien hoe hij zelf zijn weg baant in het leven. Het is toch een kunst om hem de ruimte te geven om dat te doen. Je moet zélf vader worden om te beseffen wat je als tiener ánders had kunnen doen. En misschien moet je zelfs grootvader worden om te begrijpen wat je als vader beter anders had kunnen doen”, aldus het ‘Familie’-gezicht.

TAGS  I  Roel Vanderstukken  I  Familie