-->

Het gaat niet goed met de moeder van Bart De Wever: "Dit hakt er diep in bij mij"

Het gaat niet goed met de moeder van Bart De Wever:
Zaterdag 29 December 2018 - 12:30   I   Foto: Photonews   I   door Fabian Morren

Voor Bart De Wever is het niet makkelijk. De moeder van de burgemeester van Antwerpen sukkelt ernstig met haar gezondheid.

"Op 31 december wordt ze 80. Lange tijd maak je jezelf wijs: ze is gewoon een beetje vergeetachtig. Tot je naast haar zit bij de neuroloog. Die laat haar drie woorden zeggen: kast-tafel-deur. En vraagt haar tien seconden later om die woorden te herhalen. Dat lukt niet. Geen kast, geen tafel, geen deur herinnert ze zich. Dat is schrikken. Intussen is ons moeder ook gevallen en heeft ze haar schouder gebroken. Stilaan wordt ze even hulpbehoevend als een kind. Dat hakt er diep in bij mij, hoe weinig ik ook thuis ben", zegt De Wever in Het Laatste Nieuws.

“Of ik me daar schuldig over voel? Nee. Ik zie haar tenslotte elke dag wel even, want sinds onze verhuis naar Deurne woont ze bij ons in. Het is Johan Vande Lanotte die me daarover aan het denken heeft gezet. Bij de regeringsonderhandelingen van 2010 is hij zijn moeder verloren. In de maanden ervoor heb ik hem zien lijden onder zijn afwezigheid. Johan wou bij haar zijn, maar hij kon niet op elk moment naar haar toe en bovendien woonde ze nog zelfstandig. 

"Mocht mijn eigen moeder nu nog alleen wonen, dan sliep ik niet meer", geeft De Wever toe. "Ze krijgt tweemaal per dag de beste zorgen van thuisverplegers en bijna altijd is er wel iemand in huis om haar te helpen. Maar af en toe draait er nog een wiel af, dat is onvermijdelijk. En dan voel ik me schuldig tegenover mijn wederhelft, want het is meestal zij die het mag oplossen."

TAGS  I  Bart De Wever  I  showbizz