-->

"Turkse en Marokkaanse trouwstoeten mogen in Vlaanderen als ze in één ruk terugkeren naar Turkije en Marokko"

Donderdag 30 Mei 2019 - 22:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Chris Janssens, een kopstuk van Vlaams Belang, heeft voor de nodige ophef gezorgd. Hij haalde zwaar uit naar Turkse en Marokkaanse trouwstoeten.

Het filmpje werd opgenomen tijdens de laatste verkiezingsmeeting van Vlaams Belang in Antwerpen. “Wie in Vlaanderen wil wonen, moet zich schikken naar onze regels, onze normen en onze wetten”, zegt Janssens tijdens zijn speech. “En als men dan toch importbruiden en bruidegommen uit Turkije en Marokko wil halen, als men dan toch aan die feest- en andere tradities uit de landen van herkomst vast te houden, dan zijn wij bereid een geste te doen: voor ons mogen in Vlaanderen toeterende huwelijksstoeten plaatsvinden. Maar onder één voorwaarde: dat men al claxonnerend de grens oversteekt en in één ruk 3.000 km naar Turkije of Marokko rijdt en niet meer terugkeert.”

Volgens Janssens ging het om een "ludieke boodschap". Maar tegelijk zit er wel een politieke boodschap achter. Namelijk dat we veel strenger moeten optreden tegen deze trouwstoeten. En niet zoals burgemeester en andere politici vandaag het door de vingers moeten zien omdat ze hun allochtone kiezers niet voor het hoofd willen stoten. Niemand moet hieruit begrijpen dat we ze effectief 3.000 km willen laten rijden om hen terug te sturen.”

TAGS  I  Chris Janssens  I  Vlaams Belang  I  n365