KRC Genk-fan Tom komt om na ruzie over voetbal: "We kunnen het niet geloven"

KRC Genk-fan Tom komt om na ruzie over voetbal:
Woensdag 2 Januari 2019 - 09:12   I   Foto: Photonews   I   door Fabian Morren

In Kaulille, een deelgemeente van het Limburgse Bocholt, is op nieuwjaarsochtend de 39-jarige Tom Schouteden om het leven gekomen. De spoedverpleegkundige, die een grote fan was van Racing Genk, overleed bij een banale caféruzie.

Het nieuwjaarsfeest in café ‘Biej Jèntje’ kende een dramatisch einde. Tegen 5 uur in de ochtend ontstond er een discussie over voetbal. Tom Schouteden, zelf een groot supporter van KRC Genk, kreeg woorden met een andere dorposgenoot. De discussie raakte verhit. Tom werd mee naar buiten gevraagd en in een aangrenzend tentje neergeslagen. Uit onderzoek moet nog blijken door wie. Volgens aanwezigen zouden er mensen opgetrommeld zijn om de discussie te beslechten.

Vervolgens kozen de meeste betrokkenen het hazenpad. Een huisarts, die toevallig passeerde, diende de eerste zorgen toe. Korte tijd later arriveerden de hulpdiensten. "Tom hoorde bij de oude garde van onze club”, reageert een aangeslagen Roeland Friet van de Noormannen, een supportersclub van voetbalclub KRC Genk, in Het Nieuwsblad. “Zijn bloed stroomt al sinds jaar en dag voor Genk en hij is wat je een echte Genkie noemt. We zijn hier werkelijk kapot van. Toen we het nieuws hoorden, konden we het niet geloven. En dat is ook nu nog het geval.” Tom laat een vrouw en twee kinderen achter.

 

TAGS  I  Tom Schouteden  I  sport  I  voetbal