-->

Pedofiel verlaat gevangenis en wordt met vijf schoten afgemaakt

Pedofiel verlaat gevangenis en wordt met vijf schoten afgemaakt
Donderdag 3 Januari 2019 - 16:05   I   Foto: Caserta   I   door Fabian Morren

De Italiaanse pedofiel Giuseppe Matarazzo werd met vijf pistoolschoten om het leven gebracht. Hij had net een celstraf van elf jaar achter de rug en was weer op vrije voeten. De politie vermoedt dat de dader een huurmoordenaar inschakelde om de man uit de weg te ruimen. (Het Laatste Nieuws)

 

Voormalig priester Giuseppe Matarazzo werd in 2008 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 11 jaar omdat hij zich had vergrepen aan twee meisjes. Een van de slachtoffers, een meisje van 15, zou later uit het leven stappen.

In juli van vorig jaar mocht Matarazzo de gevangenis verlaten, maar lang heeft hij van zijn vrijheid niet kunnen genieten. Hij werd een maand later met vijf kogels gedood in Frasso Telesino in het zuiden van Italië.

“Het gaat om een huurmoord”, bevestigt openbare aanklager Aldo Policastro. De politie onderzoekt nu of de vader van het 15-jarige slachtoffer een huurmoordenaar heeft ingeschakeld. Er loopt ook een onderzoek naar twee andere mannen.

"Onschuldig"

De familie van Matarazzo blijft geloven in zijn onschuld. “Hij werd schuldig bevonden zonder enig DNA-bewijs”, klinkt het in een bericht na zijn dood. “Hij stierf een vreselijke dood zonder schuld. We zullen naar de waarheid blijven zoeken.”

TAGS  I  Giuseppe Matarazzo