Zaterdag 6 Juli 2019 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Maggie De Block vraagt deze enorme geldsom extra om asielzoekers op te vangen

Maggie De Block vraagt deze enorme geldsom extra om asielzoekers op te vangen

Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block wil 40 miljoen euro extra voor de opvang van asielzoekers. Volgens haar is dat gewoon een gevolg van een eerdere beslissing om de capaciteit uit te breiden.

"De regering had al beslist om extra plaatsen te creëren", benadrukt ze in Het Laatste Nieuws. "Maar budgettair kan je dat nu pas regelen, omdat we in lopende zaken zitten en er een begroting is van voorlopige twaalfden. In juli vorig jaar heeft mijn voorganger al extra plaatsen gevraagd. Ik ben op dezelfde weg verdergaan."

Volgens De Block gaat het om het uitvoeren van beslissingen die nog onder Theo Francken (N-VA) genomen zijn. "Klopt niet", zegt Francken. "Dat is haar uitleg om mij mee in bad te trekken. Zij heeft dit jaar al 87 miljoen bijgekregen. Nu vraagt ze - zoals ik voorspeld had - nog eens 40 miljoen extra. En op het eind van het jaar zal ze nog niet toekomen. Het totaalbudget van Fedasil zal dit jaar boven de 400 miljoen zitten. Crazy, want er is vandaag geen asielcrisis in Europa."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Maggie De Block  I  n365  I  Theo Francken