-->

Opgepast: Er is onweer in aantocht

Opgepast: Er is onweer in aantocht
Dinsdag 9 Juli 2019 - 16:30   I   Foto: Pixabay   I  Bron: KMI  I   door Redactie

Het gaat de komende dagen weer regenen. Op vrijdag en zaterdag moeten we ook rekening houden met plaatselijk onweer, zo meldt het KMI.

Vanavond en vannacht blijft het rustig weer met vooral in het westen en soms in het centrum vrij veel wolkenvelden. In het oosten is het eerder lichtbewolkt. De minima liggen tussen 5 graden in sommige Ardense valleien, 10 of 12 graden in het centrum en 14 graden langs de kust. De wind waait meestal zwak uit het oosten.

Morgen schuift de bewolking geleidelijk verder landinwaarts en wordt het overal bewolkt. In de namiddag bereikt de eerste regen het westen van het land, alvorens het centrum te bereiken in de avond. In het oosten zou het nog droog blijven tot de avond. Het wordt een beetje warmer, met maxima tussen 20 en 22 graden in de Ardennen en aan de kust en tussen 23 en 25 graden in de meeste andere streken. De wind waait eerst zwak uit veranderlijke richtingen en daarna zwak tot matig uit west tot zuidwest.

In de nacht naar woensdag schuift de regenzone richting de Ardennen. Op het eind van de nacht verlaat de regen ons land in het oosten. Achter de regenzone krijgen we tijdelijk droger weer met opklaringen die vanaf de kust binnenschuiven. De minima liggen tussen 11 en 15 graden bij een zwakke wind uit westelijke tot zuidwestelijke of veranderlijke richtingen.

Donderdag krijgen we meestal bewolkt weer met buien. De maxima liggen tussen 19 graden aan zee en 25 graden in de Kempen. Er staat daarbij een zuidwestelijke tot westelijke wind die zwak tot matig is in het binnenland en matig aan zee.

Vrijdag zorgt een onstabiele atmosfeer opnieuw voor vrij veel stapelwolken en buien, eventueel vergezeld van een onweer. De buien trekken oostwaarts over ons land. De maxima schommelen tussen 18 en 23 graden bij een matige wind die van het zuidwesten naar het noordwesten ruimt.

Zaterdag blijft het wisselvallig, met enkele buien, mogelijk opnieuw vergezeld met enkele donderslagen. De noorden- tot noordwestenwind voert koelere lucht aan, waardoor de maxima blijven steken rond 21 of 22 graden in het centrum.

Zondag nestelt er zich een nieuw hogedrukgebied boven de Britse Eilanden. Het blijft overwegend droog met een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. De maxima blijven rond 21 of 22 graden liggen bij een meestal matige noordenwind.

Maandag blijft het droog met opklaringen en (soms vrij veel) wolkenvelden. De maxima liggen nog steeds rond 21 of 22 graden.

TAGS  I  KMI  I  n365  I  showbizz