-->

Laatste frisse dagen: Vanaf dan krijgen we opnieuw zeer warme temperaturen

Laatste frisse dagen: Vanaf dan krijgen we opnieuw zeer warme temperaturen
Maandag 15 Juli 2019 - 13:30   I   Foto: Pixabay   I  Bron: KMI  I   door Redactie

Het blijft vrij onstabiel in de komende week. Toch gaan de temperaturen flink de hoogte in tegen het einde van de week. Dat meldt het KMI.

Vandaag is het overwegend zwaarbewolkt. Hier en daar kan er een buitje vallen, maar het blijft overwegend droog. In de loop van de namiddag verschijnen er geleidelijk wat meer opklaringen, vooral dan in het zuiden. Het is nog steeds koel bij maxima van 15 graden in de Hoge Venen tot 20 graden in Belgisch Lotharingen. De zwakke noordenwind wordt overdag matig.

Vanavond en vannacht blijft het droog en komen er in eerste instantie overal meer en brede opklaringen. Vooral in Vlaanderen kunnen er in de loop van de nacht vrij veel lage wolken verschijnen. In de valleien ten zuiden van Samber en Maas vormt er zich nevel of mist. We krijgen minima van 7 graden in de Hoge Venen tot 13 graden over het noorden en het westen. De zwakke noordenwind wordt stilaan veranderlijk.

Dinsdag wordt het rustig en droog. Eerst verwachten we veel wolken, maar in Belgisch Lotharingen zijn er vanaf 's ochtends al opklaringen. In de namiddag wisselen zon en wolken elkaar af. Naar de avond toe worden de opklaringen breder. De maxima liggen rond 19 à 20 graden aan zee en tussen 20 en lokaal 24 graden in het binnenland. De wind is zwak en veranderlijk of noordelijk.

Woensdagochtend is er plaatselijk kans op nevel of mist. Daarna wordt het vrij zonnig met in de loop van de dag vorming van enkele wolkenvelden en plaatselijk kans op een buitje. We halen maxima van 20 tot 25 graden bij een meestal zwakke wind uit veranderlijke tot noordelijke of noordwestelijke richtingen.

Donderdag wordt het weer iets wisselvalliger. Er zijn nog zonnige perioden, maar soms ook wolkenvelden waaruit lokaal wat gedruppel kan vallen of over het oosten een bui. In de meeste streken blijft het echter droog. De maxima schommelen tussen 21 en 26 graden bij een zwakke en later een matige westenwind.

Vrijdag krijgen we een afwisseling van zon en wolken. Er kunnen enkele buien vallen, met de grootste kans over de Ardennen. De maxima liggen tussen 20 en 27 graden. De naar het zuidwesten krimpende wind is matig.

Zaterdag stroomt er behoorlijk warme lucht vanuit het zuidwesten over ons land. Er lijken nog vaak opklaringen voor te komen, maar er is ook kans op buien en mogelijk onweer. De maxima schommelen in het binnenland tussen 22 en 29 graden.

Zondag kunnen in het binnenland de maxima klimmen naar waarden tussen 25 en 30 graden. Er worden nog steeds brede opklaringen verwacht, maar enkele plaatselijke buien zijn niet uit te sluiten.

TAGS  I  KMI  I  n365  I  showbizz