-->

Nu code rood vanwege de hitte, maar vanaf dan komt er heerlijke verkoeling

Nu code rood vanwege de hitte, maar vanaf dan komt er heerlijke verkoeling
Woensdag 24 Juli 2019 - 07:45   I   Foto: Photonews   I  Bron: KMI  I   door Redactie

Vandaag en morgen wordt het snikheet met temperaturen tot 40 graden. Het KMI sprak dan ook code rood uit. In de loop van vrijdag zou het kunnen gaan onweren en wordt er verkoeling verwacht. Zaterdag wordt het koeler en dalen de temperaturen onder de 30 graden.

Vandaag is het zonnig met in de loop van de dag hoge en middelhoge wolkenvelden. Het wordt zeer warm met maxima tussen 30 graden aan zee, 33 of 34 op de Ardense hoogten, 38 graden in het centrum en lokaal is 39 graden niet uitgesloten.

Vanavond en vannacht wordt het meestal licht bewolkt en blijft het warm met minima tussen 19 en 24 graden. De wind waait zwak tot lokaal matig uit veranderlijke en later oostelijke richtingen. 

Donderdag is het meestal zonnig maar een lokale bui of een onweer is niet geheel uitgesloten. Onder een verzengende hitte halen we maxima rond 38 à 39 graden en mogelijk zelfs 40 graden. Zelfs aan de kust gaat het kwik vlot boven 35 graden.

Vrijdag begint zonnig maar in de loop van de dag komen er meer wolken en geleidelijk ruimt de wind naar het westen tot het noordwesten. Het wordt onstabieler met al kans op enkele plaatselijke onweersbuien op het einde van de dag. Het wordt nog heel warm, vooral dan in het oosten van het land. De maxima schommelen tussen 24 graden aan de kust en 38 of meer in de Kempen. In de loop van de nacht verwachten we geleidelijk een afkoeling met regen- en onweersbuien vanuit het westen.

Zaterdag is het wisselvallig met soms intense regen- en onweersbuien. De maxima schommelen tussen 21 graden aan de kust en 29 graden in de Kempen.

TAGS  I  KMI  I  n365  I  showbizz