-->

Vlaamse vrijwilligers in Marokko komen naar huis: "Nemen geen risico's"

Vlaamse vrijwilligers in Marokko komen naar huis:
Woensdag 7 Augustus 2019 - 17:00   I   Foto: YouTube   I  Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

In Marokko was het onlangs ophef over enkele Vlaamse vrijwilligers. Ze wareb te zien in een korte short, en dat stootte op heel wat kritiek. Eén man, die opgepakt werd door de politie, riep zelfs op om ze te onthoofden.

"Vier jongeren van de twaalfkoppige groep vrijwilligers die in het Marokkaans dorpje Adar een weg aanlegden, hebben besloten om vroeger terug te keren", aldus Karen Heylighen van de vzw Bouworde.

"Ze moesten hun hoofden afhakken. Dat zal iedereen ervan weerhouden om onze religie uit te dagen", aldus de leerkracht die opgepakt werd door de politie en wordt vervolgd tot het aanzetten van terroristische daden. 

"Onze jongeren, die heel goed onthaald zijn in het dorp, wisten van niks. Maar nadat het nieuws via websites verspreid raakte, kregen we telefoontjes van verontruste ouders. Vier jongeren vertrekken nu vervroegd naar huis. We hebben daar alle begrip voor", aldus Heyligen. "Het is heel spijtig dat het positivisme van onze jongeren door toedoen van één man op Facebook een beetje gefnuikt wordt."

TAGS  I  Bouworde vzw  I  Marokko  I  N365  I  Showbizz