Mama van overleden Stef Loos zwaar aangedaan na woorden van Evenepoel: "Sommigen waren onze Stef misschien al vergeten"

Mama van overleden Stef Loos zwaar aangedaan na woorden van Evenepoel:
Vrijdag 9 Augustus 2019 - 08:04   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Remco Evenepoel droeg zijn Europese titel tijdrijden op aan zowel de pas overleden Bjorg Lambrecht als de in maart oeverleden Stef Loos. De 19-jarige Loos was vorig jaar nog ploegmaat van Evenepoel, maar kwam in maart tijdens een wedstrijd van de beloften om het leven na een aanrijding.

Inn Urkens, de moeder van de overleden Stef Loos, is erg onder de indruk van het feit dat Evenepoel zijn zege opdroeg aan haar zoon. "Eén woord: fenomenaal. Wat een prachtkerel. We zijn tegelijk enorm emotioneel en trots na wat Remco vandaag op en naast de fiets heeft laten zien. Ik bewonder hem nog meer dan ik al deed. De woorden die hij na zijn zege over onze Stef en Bjorg Lambrecht sprak, sieren hem als kampioen", vertelt Inn in Het Nieuwsblad.

“Remco is de enige reden waarom mijn man en ik nog naar de koers durven en kunnen kijken", gaat Inn verder. "Remco was in maart ook aanwezig op de begrafenis van Stef. Net als Stef is Remco niet de jongen van de vele woorden, maar van daden. De mooie woorden die hij toen op de begrafenis sprak, gingen door merg en been. Ze kwamen duidelijk recht uit het hart."

Kerkhof

Dit heeft voor mama Inn heel veel betekend. “Sommigen waren Stef misschien al een beetje vergeten, maar door Remco zo te zien rijden, leeft Stef weer een beetje. Dit betekent enorm veel voor ons. Ik ben meteen na de wedstrijd naar het kerkhof gerend en heb daar tegen Stef gezegd wat voor een kampioen zijn ex-ploegmaat is."

TAGS  I  Remco Evenepoel  I  Stef Loos  I  n365  I  showbizz