Dinsdag 13 Augustus 2019 - 15:12   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Pakkend afscheid van Bjorg Lambrecht (22): "De leegte die je achterlaat, is ondraaglijk"

Pakkend afscheid van Bjorg Lambrecht (22):

In de Sint-Willibrorduskerk in Knesselare hebben honderden vrienden, familieleden, wielercollega's en fans afscheid genomen van Bjorg Lambrecht (22). De renner van Lotto-Soudal kwam vorige week om het leven na een val in de Ronde van Polen.

“We hebben een groot wielertalent verloren”, citeert Het Nieuwsblad de aanwezige bondsvoorzitter Tom Van Damme. “Maar vandaag gaan mijn gedachten vooral uit naar de familie en de ouders, die hun zoon verloren hebben. In België hebben we recent verschillende renners verloren. Maar bij Bjorg heeft het noodlot echt toegeslagen. Was hij een meter verder gevallen, dan waren we hier nu niet.”

De kist van Lambrecht werd om 11 uur binnengedragen op de tonen van No sound but the wind’ van Editors. Ook de mama van Lambrecht kwam aan het woord in de kerk. "Als kind kon je uren met je knikkers spelen, je maakte er toen al een wielerpeloton van. Je eerste wedstrijd reed je toen je tien jaar was, met een roze fiets. Het regende pijpenstelen, maar toch werd je zevende. We kunnen hier niet mee om. De leegte die je achterlaat, is ondraaglijk.”

Pech

Lambrecht kwam op een glad wegdek zeer ongelukkig ten val tijdens de derde etappe in de Ronde van Polen. Hij moest om een onduidelijke reden plots uitwijken en viel hard tegen een betonnen duiker. Er was bijzonder veel pech mee gemoeid.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bjorg Lambrecht  I  showbizz  I  n365