-->

Zomer komt toch terug: Veel zon en temperaturen gaan flink de hoogte in

Zomer komt toch terug: Veel zon en temperaturen gaan flink de hoogte in
Maandag 19 Augustus 2019 - 07:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: KMI  I   door Redactie

Het heeft vorige week flink wat geregend en ook de temperaturen waren niet aangenaam. Deze week bereiken we echter weer zomerse waarden en wordt het droger.

Vandaag begint de dag in de meeste streken droog met brede opklaringen, maar aan zee is er meer bewolking met nu en dan buien. In de loop van de dag verschijnen er ook in het binnenland meer wolken en vergroot vooral ten noorden van Samber en Maas de kans op een paar buien. Aan zee kust wordt het na de middag droog en zonnig. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 22 graden in de Kempen. Er waait een overwegend matige en aan de kust een vrij krachtige zuidwestelijke wind.

Dinsdag zijn de opklaringen eerst breed. In de loop van de dag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en kan er hier en daar een bui vallen. In de meeste streken blijft het echter droog met maxima van 17 graden in de Hoge Venen tot 22 graden in de Kempen. De westenwind is eerst zwak en later matig.

Mooi weer

Woensdagochtend is er kans op nevel of lokale mistbanken. Daarna wordt het overwegend zonnig met maxima van 18 tot 23 graden. Het is bijna windstil. Ook donderdag verwachten we, na het eventuele ochtendgrijs, meestal zonnig en rustig weer. We krijgen maxima van 20 tot 24 graden. Vrijdag verandert het weerbeeld nauwelijks: na het lokale ochtendgrijs wordt het zonnig met weinig wind. De maxima klimmen in de meeste streken tot 24 of 25 graden. Zaterdag blijft het wellicht zonnig en wordt het ook behoorlijk warm met maxima van 23 tot 28 graden. Mogelijk verschijnen er zondag wat meer wolken en vergroot eventueel de kans op een paar buien. De maxima liggen rond of iets boven 25 graden.

TAGS  I  KMI  I  zonnig  I  n365