-->

Het wordt weer volop zomer: In het weekend zelfs 30 graden

Het wordt weer volop zomer: In het weekend zelfs 30 graden
Dinsdag 20 Augustus 2019 - 14:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: KMI  I   door Redactie

Deze namiddag wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af en kan er hier en daar een bui vallen. We halen maxima van 17 of 18 graden in de Hoge Ardennen en tot 22 graden in de Kempen. De wind waait matig uit overwegend westelijke richtingen en neemt in de vooravond in kracht af.

Vanavond en vannacht blijft het droog en verdwijnt de bewolking geleidelijk. Tegen het einde van de nacht vormen er zich lokaal nevel of enkele mistbanken. De minima dalen naar waarden tussen 5 en 10 graden. De wind wordt zwak uit veranderlijke richtingen, aan zee uit zuidzuidwest.

Woensdag blijft het droog en begint de dag met veel zon en lokaal ook wat nevel of een paar mistbanken. In de loop van de dag schuiven er vanaf het westen hoge wolkensluiers over het land en ontwikkelen er zich in het binnenland onschuldige stapelwolken. De maxima schommelen tussen 18 of 19 graden in Hoog-België en 23 graden in het centrum van het land en de Kempen. De wind blijft zwak en veranderlijk.

Droog en rustig

Donderdag verwachten we, na het snelle verdwijnen van het eventuele ochtendgrijs, droog, rustig en overwegend zonnig weer. De maxima liggen tussen 20 of 21 graden aan zee alsook in de Hoge Ardennen en 24 à 25 graden in het centrum van het land. De wind is zwak en aan zee matig uit westelijke richtingen, in Belgisch Lotharingen uit veranderlijke richtingen. Vrijdag wordt het opnieuw zonnig en rustig met vorming van enkele onschuldige stapelwolken. Het wordt wat warmer met maxima van 21 tot 26 graden. De wind is zwak uit veranderlijke richtingen, later eerder uit oost tot noordoost.

Warm en zonnig

Zaterdag krijgen we warm zomerweer met volop zon. De maxima liggen rond 25 à 26 graden aan zee alsook in de Ardennen en tussen 27 en 29 graden elders in het land.De wind is overwegend zwak en vlak aan zee soms matig uit oostelijke richtingen. Zondag is het nog altijd zonnig en warm met maxima rond 26 à 27 graden in de Ardennen en rond 30 graden in Laag-België. Naar de avond toe zou er zich wel eens een lokale onweersbui kunnen ontwikkelen. Maandag zou het vrij zonnig zijn met wel wat meer wolkenvelden. Waarschijnlijk is het nog warm met maxima van 24 tot 29 graden. De wind waait zwak tot matig uit noord tot noordoost.

TAGS  I  KMI  I  n365  I  shownieuws