Vrijdag 23 Augustus 2019 - 10:30   I   door Redactie

"Dit is gevaarlijk. Vincent Kompany dreigt álles kapot te maken"

Er waait sinds deze zomer een nieuwe wind door het oefencomplex van RSC Anderlecht. Sinds Vincent Kompany terug is bij paars-wit, trekt de club voluit de kaart van de jeugd. "Dat is gevaarlijk", waarschuwt publiekslieveling Walter Baseggio.

"Verschaeren, Lokonga en Dewaele zijn klaar voor het eerste elftal van Anderlecht", oordeelt Baseggio in L'Avenir. "Zij hebben enorme kwaliteiten. Bij de de andere jonkies heb ik mijn twijfels. Ze gaan alleszins nog veel tijd nodig hebben."

"Vroeger, toen Johan Boskamp nog trainer van Anderlecht was, werd een jonge speler niet zomaar gelanceerd in het eerste elftal. De jongere moest niet alleen in de huisstijl passen, maar moest ook over een goede mentaliteit beschikken. Nu en dan brak er eens een jonge speler, soms twee, door."

"Ze kunnen voor eens en voor altijd gebroken zijn"

"Dat is hoe het normaal gezien verloopt met jongeren. De manier waarop die jonge gasten er nu worden ingesmeten bij Anderlecht, is gevaarlijk. Op deze manier dreigen Vincent Kompany en Anderlecht álles kapot te maken voor die jonkies. Ze kunnen voor eens en voor altijd gebroken zijn als ze nu niet aan de verwachtingen voldoen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport