Leerling stapt naar rechter tegen hoofddoekenverbod in GO!-school: "Moslima zijn is een deel van haar identiteit" Royalty
Royalty

Leerling stapt naar rechter tegen hoofddoekenverbod in GO!-school: "Moslima zijn is een deel van haar identiteit"

Leerling stapt naar rechter tegen hoofddoekenverbod in GO!-school: "Moslima zijn is een deel van haar identiteit"

Er is opnieuw een leerling naar de rechter gestapt voor het hoofddoekenverbod in de GO!-school. Ditmaal in Leuven.

Het algemeen verbod op levensbeschouwelijke tekens in het GO! is sinds 2013 van kracht. Enkele leerlingen trokken al naar de Raad van State en die vernietigde het verbod in die scholen. De Raad kon zich evenwel niet uitspreken over een algemeen verbod.

“Voor mijn cliënt is het dragen van een hoofddoek een essentieel ­element van het belijden van haar godsdienst”, zegt Evelyne Maes, ­advocate van de Leuvense leerling. “Moslima zijn, dat is een deel van haar identiteit. Voor haar is het moeilijk haar identiteit op die school ­ontkend te zien. Het GO! wil dat zijn leerlingen neutraal zijn, terwijl leerlingen niet neutraal dienen te zijn.”

Vrijheid van onderwijs

Maes begrijpt niet waarom het gemeenschapsonderwijs vasthoudt aan een dergelijk verbod. “In alle zaken tot nu toe heeft het GO! ongelijk gekregen. De Raad van State heeft geoordeeld dat, wanneer een school het verbod invoert louter om het algemene verbod op instructie van het GO! uit te voeren, de vrijheid van onderwijs wordt geschonden."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws